Suuremaid teemasid oli seekord kolm:

* Epicbeti turniir Tallinnas. Esimese päeva fopaa põrandaga, mängud, mis näitasid kätte Kalev/Cramo nõrkused ja tugevused, unistuste töökohad Pariisi meeskonnas ja palju muud. Kiituse teenivad ära Eesti jalgpallikoondis ja Kaspar Treier.

* Ülevaade Eesti klubide osalemisest rahvusvahelistes sarjades. Esimesena seisab tõehetkega silmitsi Eesti meisterklubi BC Kalev/Cramo, kes peab 20. septembril Türgis, Antalyas kohtumise FIBA Meistrite liiga kvalifikatsioonis. Vastaseks tuleb kas grusiinide BC Kutaisi või Slovakkia klubi Levice.

Pärnu Sadamal on olemas koht FIBA Europe Cupi alagrupiturniiril, kus vastasteks Oradea, Pitesti Fotbal Club Arges (mõlemad Rumeenia) ja Poola klubi Stargard Spojnia. Kuus mängu on garanteeritud, avakohtumise peab Pärnu 9. oktoobril võõrsil. Kas kaks suureskoorilist kaotust Leedus mõjusid laastavalt ja mida kujutab endast uus täiendus, soomlane Okko Järvi.

Põhja-Euroopa liiga (ENBL) paisus käesolevaks hooajaks 18 meeskonnaga turniiriks, kus alustatakse kahes alagrupis. Eesti klubidest löövad sarnaselt mullusele kaasa Tartu Ülikool / Maks & Moorits ning Keila Coolbet. Tänu sellele näeb hooaja käigus Tartus mängimas Janari Jõesaare koduklubi Varssavi Džikit ja Keila saab võimaluse kohtuda kunagise Euroliiga klubi Bambergiga.

* Juba eeloleval nädalal tehakse algust mängudega Eesti karikavõistlustel.

Kalev/Cramo ei osale, ülejäänud meistriliiga klubid mängivad korra omavahel läbi ja nii saavad paika asetused kohtadele 2.–8. Seejärel läheb kaheksandikfinaalideks, kus osalevad ka madalamate liigade klubid.

Kvalifikatsioonimängud peetakse ajavahemikul 14. september – 6. oktoober, kaheksandikfinaalid vahemikus november – jaanuar ning veerandfinaalid, poolfinaalid ja finaal 10.–15. veebruarini 2025.

Saate lõpus on taaskord üks videoklipp, mis sel korral pühendatud sobilikult 8. septembrile – vanavanemate päevale. Head vaatamist!

1x
1x
  • 0.25
  • 0.5
  • 0.75
  • 1
  • 1.25
  • 1.5
  • 2
00:00