Kreeka MM-ralli läks Toyotal aia taha, sest Elfyn Evansi masinat tabasid tehnilised probleemid juba reedel ning samal päeval jäi tee kõrvale ka Takamoto Katsuta. Hapu kirsi tordile pani pühapäevaste maksimumpunktide suunas liikunud Sebastien Ogier, kes keeras etappi lõpetanud punktikatsel masina üle katuse. Prantslane jõudis küll suure ajakaotusega finišisse, aga apsakaga andis ta käest suured silmad.

Kui Hyundai pilootidest Neuville kogus Kreekas 24 ja Tänak 21 punkti, siis Toyota sõitjatest Ogier piirdus 13 ja Evans vaid kaheksaga. Kolm etappi enne hooaja lõppu on MM-sarja kokkuvõttes Neuville’il 192, Tänakul 158 ja Ogier’l 154 silma, tootjate arvestuses on Hyundail koos 445 ja Toyotal 408.

„Asi on läbi. Peame olema realistlikud. Praeguse punktisüsteemiga ei tee Hyundai enam selliseid vigu, mistõttu mõlemad meistritiitlid on läinud,“ vahendas Ilta-Sanomat ülipettunud Toyota meeskonna pealiku Jari-Matti Latvala sõnu.

Sõitjate arvestuses võitis Toyota eelmised viis MM-tiitlit, sest 2019. aastal oli parim Tänak, 2020. ja 2021. aastal Ogier ning kahel viimasel hooajal Kalle Rovanperä. Tootjate arvestuses oli Toyota maailmameister kolmel viimasel hooajal.

„Meil oli järjest kolm suurepärast hooaega ja teadsime, et sekka peab tulema kehvem aasta. Sa ei saa igavesti olla tipus,“ lisas Latvala.