Koeman otsustas 26-aastase Bergwijni koondisest välja jätta pärast seda, kui hollandlane siirdus esmaspäeval 17,7 miljoni naela eest Amsterdami Ajaxist Al-Ittihadi. Peatreener nimetas ründaja üleminekut „rahaliselt motiveerituks“ ja mõistis selle teravalt hukka.

„Kui oled 26-aastane, peaks sinu jaoks olema esikohal sportlik, mitte rahaline ambitsioon. Aga eks iga mängija teeb oma otsused ise. Mina ei ole ise kunagi sellises olukorras olnud, sest mulle pakuti võimalust mängida Barcelonas. Tema oleks aga võinud Ajaxisse jääda - see pole ju ometigi nii halb valik?“ ütles Koeman koondise pressikonverentsil.

Nüüd teatas Bergwijn, et pole Koemaniga Saudi Araabiasse siirdumisest kordagi rääkinud. „Ma ei taha isegi enam Koemani käe all mängida,“ sõnas ründaja Hollandi ajalehele De Telegraaf.

„Ma ei mängi kellegi all, kes kujutab mind sellisel kujul, nagu ta [Koeman] on seda meedias teinud. Ta oleks võinud mulle helistada, kuulata ära minu selgituse loole. Kuidas saab ta selliseid asju öelda ilma minuga rääkimata? Kui ta oleks olnud pühendunud koondisetreener, oleks ta mulle esmalt helistanud. Nüüd pidin sellest telerist kuulma. Mul on temaga palju ilusaid hetki olnud, nii et olukord pole kõige lihtsam ja ma olen temas pettunud,“ ütles ründaja.

Just Koeman kutsus Bergwijni esmakordselt koondisse. See juhtus 2018. aastal, kui ründaja oli alles 20-aastane.

Bergwijn lisas, et peatreener peaks oma mängijatega suhtlemist parandama: „Nii ei tohiks oma mängijaid kohelda. ​​Kui ta nii jätkab, kaotab ta kogu oma usaldusväärsuse.“

Bergwijn, kes sõlmis septembri alguses Al-Ittihadiga kolmeaastase lepingu, on Hollandi koondist esindanud 35 korda ja löönud kaheksa väravat.