Eesti olümpiakomitee presidendivalimiste ralli sai möödunud nädalal sisse nii mõnusa hoo, et paneb küsima: kas kuskil võiks peituda veel mõni üllatuskandidaat? 2016. aastal hüppas sama ürituse raames ootamatult kivi alt välja toonane riigikogu liige Märt Sults, kelle koduerakond Keskerakond kubiseb veel tänagi spordiinimestest.

13. septembrini, mil kandidaatidel peab olema esitatud 15 toetushäält, on veel nädalake aega. Ühe nime võib välistada – Mihhail Kõlvart. Aga miks? On ju tegemist pikaaegse alajuhiga (taekwondo), kel Tallinna linna juhtimisest ka poliitilised nipid ja bürokraatiamasin selge.

„Arvan, et ei oleks täna mõeldav, et ühe poliitilise erakonna juht oleks samaaegselt EOK juht. Esiteks poleks see sisuliselt adekvaatne, teiseks tekitaks ka poliitilises plaanis väga palju küsimusi ja pingeid. Sellest ei võidaks sport ega poliitika,“ ütleb Kõlvart, kelle LP kutsus intervjuule, et selgeks teha, mida Eesti Taekwondo Föderatsiooni president uuelt spordijuhilt ootab ja millise pilguga pärast viit aastat meerina pealinna juhtimist uute valitsejate spordivaldkonnaga ümber käimist vaatab.