Tartu kõrgushüppetalent rääkis Peruust Tallinna lennujaama naasnuna ETV-le, et valis ülikooli treeneri järgi.

„Seal on kindlasti hea spordile keskenduda ja peamine fookus ongi spordil,“ vahendab Bruusi sõnu ERR-i spordiportaal. „Mina valisin peamiselt treeneri järgi. Treener [Iliyan Chamov] on Bulgaariast pärit ja tema treeningmetoodika on euroopalik. Ta tundus lihtsalt kõige usaldusväärsem ja hea klapp oli temaga.“

Bruus hakkab õppima psühholoogiat. „Mul on päris palju erinevaid variante olnud, suudaksin igat asja õppima minna. Vahepeal mõtlesin õigusteadust, vahepeal informaatikat, aga psühholoogia oli ikkagi huvitavam,“ sõnas ta.

Iliyan Chamov on ülikooli sporditiimi kodulehe andmetel viinud oma 11-aastase treeneriaja jooksul õpilased kümnete NCAA ülikooli ja teiste üleriigiliste tiitliteni ning olnud ka ise edukas sportlane, pürgides kolmikhüppajana Bulgaaria lipu all 2004. aasta Ateena olümpiale.

Kaks aastat tagasi võitis Bruus Colombias Calis U20 MM-il kuldmedali. Sama tiitlivõistluse järel puhkes Eesti meedias skandaal, mille keskmes oli tema treener Mehis Viru, kes pealtnägijate ja endiste õpilaste sõnul on käitunud ebaeetiliselt ning seejuures jäänud kummalise ja liialt lähedase käitumisega silma ka Bruusi suhtes.

2023. aasta veebruaris määras Eesti kergejõustikuliit Mehis Virule tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keelu ning sama aasta juunis esitas prokuratuur talle kuriteokahtlustuse. Pärast seda on Bruusi edasi treeninud Mehis Viru abikaasa Kersti Viru, kuid kergejõustikuliit tunnistas ka sel nädalal Delfile, et vihjete kohaselt on Mehis Viru Bruusi edasi treeninud. Mehis Viru oli kohal ka Peruus U20 MM-il väidetavalt turistina.