Eelmise aasta novembri lõpus toimunud matšis Riia VEF-iga oli Hugo Toom toonud kolmanda veerandaja lõpuks 16 punkti, aga lauavõistluse-järgses olukorras jäi ta platsi kõrvale lebama ning põlve eesmist ristatisidet vigastanud korvpallur jäi enam kui üheksaks kuuks mängudest kõrvale.

Nädalavahetusel Stockholmis toimunud kontrollturniiril sai Toom üle pika aja mängida ja käegi valgeks. „Tervislik seisund on hea ja praegu on põlv hooajaeelsele koormusele, mis pole väga kerge, vastu pidanud. Nüüd tuleb tihe hooajaeelsete mängude graafik ja peab rahulikult võtma. Ei saa liigseid riske võtta,“ lausus 21-aastane kalevcramolane. „Mängus ma ei hoia midagi tagasi, aga pean targalt võtma – koormust ei saa liialt üles ajada. Pean aega ja põrandakontakte lugema, et ma ei pingutaks üle.“

Toomi jaoks pole olukord uus, sest sama põlvega jättis ta sisuliselt terve hooaja vahele ka kaks aastat tagasi Pärnu Sadama hingekirjas olnuna.

„Eks see on vaimselt üpriski raske, sest sa ei saa teha seda, mida oskad, soovid ja armastad. Raske öelda, mis oli kõige raskem punkt, sest tuli sisse nii raskeid kui ka toredamaid perioode, kus arenesid rohkem ja said teha uusi liikumisi. Aga siis tulid ajad, kus ei tulnud progressis sammu edasi, vaid oli samm tagasi. Sellised hetked loovad iseloomu,“ selgitas kahemeetrine äär.

Visuaalselt on näha, et Toom pole seisnud jõude, vaid vigastuspausi ajal on ta jõusaalis juurde rebinud lihasmassi. „Natuke on tulnud, aga tegelikult kaalunumbrites pole vahe suur. Äkki paar kilo. Aga jõusaalis sai kõvasti rassitud, sest pean jalad ja kõik tugevamaks saama. Eks see ongi see suur kohustus – tagasitulles peab jalg olema piisavalt tugev, et see hüpetele ja suunamuutustele vastu peaks,“ märkis ta.

Vaata videost, millised olid Toomi emotsioonid üle pika aja mängides, millised oskused on läinud üheksa kuuga rooste ning millised on tema eesmärgid sel hooajal.