Dikeci ilma spetsiaalsete laskmisprillideta ja käsi taskus hoiakuga stiil sai ülemaailmseks meemiks, levides seeläbi ka kõige spordikaugemate inimeste teadvusse. Eestiski kõlasid pealkirjad nagu „Endine salaagent“ või „Pensionil palgamõrtsukas“, sest türklane nägi lihtsalt välja nagu külmavereline palgamõrvar mõnest märulifilmist.

Pariisi olümpia hõbemedalisti treener Erdinc Bilgili avaldas esmaspäeval AFP-le, et Dikec on alustanud oma laskmishoiaku patenteerimise protsessi, olles vastava avalduse teinud Türgi patendi ja kaubamärgi ametisse.

„Pärast seda, kui meid teavitati arvukatest kaubamärkide registreerimise algatustest, mis viidi läbi Yusuf Dikeci teadmata, esitasime umbes nädal tagasi ka ise avalduse,“ ütles Bilgili, kinnitades, et sellega seoses on kõik teised samalaadsed taotlused ameti poolt tagasi lükatud.

Rene Zahkna suvebiatloni MM-il kuldmedalit võites.

Dikeci poosi on hakatud tegema erinevatel spordivõistlustel alustades jalgpallist Inglise kõrgliigas, lõpetades suvebiatloni MM-iga Otepääl (Rene Zahkna).

Türgi uudistekanali TRT Haberi andmeil on müüki paisatud erinevaid Dikeci pildiga T-särke, kruuse, telefonikaasi jne. AFP ei saanud Türgi patendiametilt vastust, kas tegu on tänase uudise valguses seadusliku äritegevusega.

Augustis AFP-le antud intervjuus selgitas Dikec oma laskmisasendi tagamaid: „Panen käe tasku selleks, et oma keha stabiilsemana hoida. Selle taga pole midagi muud.“