USA meistriliigas MLS-is Inter Miami eest mängiv Suarez andis esmaspäeval teada, et reedene MM-valikmäng Paraguayga jääb tema viimaseks kohtumiseks Uruguay koondise eest.

37-aastane Suarez rõhutas pressikonverentsil, et otsus polnud lihtne. Ta lubas anda endast viimases koondisematšis kõik.

„Ma olen sellele [lõpetamisele] mõelnud ja selle üle analüüsinud. Usun, et praegu on õige aeg,“ teatas Suarez. „Tahan olla lõdvestunud, kui mängin viimast mängu rahvusmeeskonnaga. Olen mängimise üle sama põnevil kui 2007. aastal, kui esmakordselt koondist esindasin. See 19-aastane poiss on nüüd veteranmängija, vanem mängija – kuidas seda ka ei nimetaks –, kellel on koondises uskumatu ajalugu, ja ta annab reedel meeskonna eest oma elu.“

Endine Liverpooli ja Barcelona staarründaja on Uruguay kõigi aegade suurim väravakütt. Suarez on 142 koondisemänguga löönud kokku 69 väravat.

Suarez debüteeris rahvusmeeskonnas aastal 2007 ning aitas rahvuskoondisel võita 2011. aastal Copa America. Sellel turniiril nimetati ründaja ühtlasi kõige väärtuslikumaks mängijaks.

„See oli mu karjääri parim hetk. Ma ei vahetaks seda mitte millegi vastu,“ sõnas Suarez Copa America võitmise kohta.

Üldse esindas Suarez Uruguayd üheksal suurturniiril.

„Olen 37-aastane ja tean, et järgmisele MM-ile on väga raske pääseda. Aga mind lohutab väga teadmine, et saan pensionile jääda mitte vigastuste pärast või seetõttu, et mind pole enam koondisse kutsutud. Lahkun hetkel, kui olen veel koondisse oodatud,“ lisas uruguailane.