Kui muidu mängis meistrite liigas 32 klubi, siis sellest sügisest on tiime 36. Enam ei ole ka kaheksat alagruppi, vaid mängitakse ühes suures pingereas. Varasema kuue matši asemel on igal klubil kaheksa mängu ning alagrupiturniir lõppeb detsembri asemel hoopis jaanuaris.

Loosimise aluseks moodustati neli tugevusgruppi. Sama riigi klubisid omavahel kokku ei loositud. Ühe vastasega mängitakse üks kord. Kokku saab iga tiim mängida neli korda koduväljakul ja neli korda võõrsil. Lisaks tohib ühest riigist vastu loosida maksimaalselt kaks klubi.

Uue formaadi üheks eesmärgiks oli pakkuda fännidele juba varasemas faasis rohkem tippklubide omavahelisi heitlusi. Nii ka läks.

Tiitlikaitsja Madridi Real kohtub teiste hulgas Dortmundi Borrusia, FC Liverpooli ja AC Milaniga.Mullu Euroopa parimaks klubiks kroonitud Manchester City vastasteks on teiste seas Milano Inter, Pariisi Saint-Germain ja Torino Juventusega. Päris keerulise loosi saigi PSG, kelle vastasteks on näiteks ManCity, Müncheni Bayern, Madridi Atletico ja Londoni Arsenal.

17. septembril algavale põhiturniirile tõmmatakse joon alla 29. jaanuaril. Play-off matšid peetakse veebruaris. Märtsi alguses jätkub hooaeg kaheksandikfinaalidega. Alagrupiturniiri kaheksa edukamat klubi tagavad pääsme otse 16 parema sekka. Põhihooajal 9. - 24. kohale jäävad tiimid jätkavad play-off’i avaringis, mille võitjad pääsevad seejärel samuti kaheksandikfinaali. Märtsist alates järgneb juba tavapärane play-off. Finaal peetakse 31. mail Münchenis.

1. tugevusgrupi tiimide vastased:

2. tugevusgrupi tiimide vastased:

3. tugevusgrupi tiimide vastased:

4. tugevusgrupi tiimide vastased: