„Mõte ei tekkinud minu peas, vaid minuga on mõne viimase nädala jooksul ühendust võtnud erinevad spordialaliidud ja küsinud, kas ma võiksin seda kaaluda,“ rääkis Kaljulaid intervjuus Delfile.

„Kõige ühisem ja sarnasem joon nende veenmistöös on olnud minu suur rahvusvaheline kogemus. Täna on sport poliitika tuules rohkem, kui ta iial varem on olnud. Ma olin algul kaunis tõrges, aga mulle läks väga hinge see, mida Rasmus Mägi ütles olümpiamängudel, kui räägiti Vene ja Valgevene sportlastest. Ta ütles, et [maailma kergejõustikuliidu president] Sebastian Coe on teinud nii, et nemad ei pea selle peale mõtlema. Mul on väga kahju, et kõikidel sportlastel pole nii hästi läinud.“

Kaljulaid on viimastel päevadel tegelenud ka ise alaliitudele helistamisega, kuid rõhutab, et hetkel ei saa rääkida veel kandideerimisest, milleks on vaja 15 alaliidu toetushäält, vaid kandideerimise kaalumisest.

„Olen viimased paar päeva otsinud juba ka omal initsiatiivil kontakti inimestega erinevates alaliitudes. Olen küsinud, kas nad kaaluksid minu toetamist juhul, kui ma otsustan kandideerida. Selles mõttes on protsess käima lükatud,“ tõdes ta.

Oma kandideerimise on avalikult välja öelnud praegune Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ning Delfile teadaolevalt tegeleb toetushäälte kogumisega ka ametis olev EOK president Urmas Sõõrumaa.

EOK uus president valitakse 13. oktoobril. Kandidaadid peavad oma 15 toetushäält esitama 13. septembriks.

Loe pikemat intervjuud Kersti Kaljulaidiga!