Eesti esindusvõistkonna kapten Liisa Turmann sõnas, et alanud kurlinguhooaeg tuleb tihe. „Jagamisel on olümpiamängude kvalifikatsioonipunktid ning kõik naiskonnad panustavad oma mängudesse maksimaalselt. Sügisel ootavad meid ees Euroopa meistrivõistlused, kus mängime tugevaimas A-divisjonis, mis nõuab meilt parimat vormi, tugevat ettevalmistust ja laitmatut koostööd jääl,“ sõnas Turmann ning lisas, et enne Euroopa meistrivõistlusi selle aasta novembris on naiskonna kalendris kirjas viis rahvusvahelist turniiri.

Alanud hooaja esimene MK-etapp Oslo Cup 2024 toob kokku osalejad Rootsist, Norrast, Leedust, Taanist, Türgist, Tšehhist, Šveitsist ja Eestist. Kokku on naiste arvestuses võistlemas 12 võistkonda, kes võistlevad kahes alagrupis.

Turmanni sõnul on turniiri tase väga tugev ning täna õhtul kohtuvad eestlannad esimeses mängus Rootsi naiskonnaga Isabella Wranå juhtimisel.

Eesti naiskond kohtub alagrupimängudes Rootsi, Norra, Türgi, Šveitsi ja Taani esindustega. Alagrupi võitja pääseb otse edasi poolfinaali ning turniiri võitjad selguvad pühapäeval peetavas finaalis.