Kataloonia suurklubi maksis 26-aastase ründaja eest RB Leipzigile 55 miljonit eurot. Barcelona ei tohtinud Olmot aga võistkonda registreerida, sest nende kulud ja tulud polnud Hispaania kõrgliiga reeglite kohaselt piisavalt tasakaalus.

Nii lõpetas klubi eelmisel nädalal lepingu sakslasest poolkaitsja Ilkay Gündoganiga, kes naases kõigest üheaastase pausi järel Manchester Citysse. Seejuures tuli Gündogan Barcelonale vastu ning loobus palgast, mille klubi oleks vastasel juhul pidanud talle välja maksma. Samal põhjusel saatis võistkond kaitsja Clement Lenglet laenule Madridi Atletico ridadesse. Finantsiliselt juba mitu aastat keerulises seisus olnud Barcelona on sarnases olukorras olnud varemgi.

BBC teatel sai Barcelona teisipäeval Hispaania kõrgliigalt rohelise tule Dani Olmo võistkonda registreerimiseks. Võistkond lõikas kasu ka taanlasest kaitsja Andreas Christenseni hiljutisest vigastusest. Nimelt lubavad Hispaania kõrgliiga reeglid klubil ületada teatud määral palgalimiiti, kui mõni esindustiimi pallur on pikemalt vigastusega väljas.

Kaks esimest liigamängu tribüünilt vaadanud Hispaania koondislane võib platsile saada täna, kui kell 22.30 kohtutakse meistriliiga kolmandas voorus võõrsil Rayo Vallecanoga. Olmo algkoosseisus veel pole, aga vahetusmeeste nimekirjas ta juba oli.

Barcelona noortesüsteemis üles kasvanud Olmo alustas profikarjääri hoopis Zagrebi Dinamos. Viimased neli aastat veetis ta Saksamaa klubi Leipzigi ridades, kus ta sai 148 mänguga kirja 29 tabamust ning 34 resultatiivset söötu.

Dani Olmo mängis end veelgi suuremalt pilti tänavusel EM-il, aidates Hispaania koondise Euroopa meistriks. Ründaja arvele jäi suurturniiril kolm väravat.