Raske kukkumine leidis aset laupäeval. Delfi kirjutas toona, et Hiam hakkas rambilt lahkuma, kuid kaotas seejärel kontrolli ning kukkus pea ees betoonpõrandale ning jäi sinna liikumatult lebama. Kukkumise järel viidi sportlane Tartu ülikooli kliinikumi, kus ta viibib tänase päevani.

Hiami lähedased koguvad veebilehel gofundme.com annetusi austraallase ravikulude katteks. Algne eesmärk oli koguda 20 000 Austraalia dollarit, aga juba praeguseks on seal annetusi kogunenud enam kui 33 000 dollari jagu.

Annetuslehe viimases teadeandes rääkis perekond ka Hiami praegusest seisust. „Oleme kõikidele annetajatele uskumatult tänulikud. Teie lahkus ja toetus on raskel ajal meie jaoks väga oluline,“ seisis teates alustuseks.

„Meil on hea meel teatada, et Alexi seisund on stabiilne ja tema olukorda jälgitakse Eestis kohaliku haigla intensiivraviosakonnas põhjalikult,“ jätkus postitus. „Kuigi tema vigastuste lõplik tagajärg pole veel teada, on teie (annetajate) panus andnud meile usku juurde, et saame talle lubada kõige paremat vajalikku ravi. Tema taastumisprognoos on positiivne.“

Gofundme.com lehel on veel lisatud, et kui arstid Hiami ühel hetkel haiglast välja lubavad, aitab perekond tal kodumaale tagasi reisida.