Intsident, mis Counter-Strike’i meeskonna võistlusjärgse eemaldamiseni viis leidis aset just GamerLegioni mängu järel, mil ilmusid sotsiaalmeediasse kaadrid meeskonna juubeldamisest.

Videos, mille meeskond ise on igast allikast kuhu seda jagati ära kustutanud, näeb kümnendal sekundil viivuks probleemi põhjustajat - meeskonna treenerit Ivan „F_1N“ Kotšugovi.

Nimelt on Major turniiride reeglistikus kirjas, et mängudes, kus pole kohal ühtegi kohtunikku, ei või lisaks mängijatele ruumis viibida ühtegi teist isikut, nende hulgas ka treenerit, videos on aga näha treenerit ning mõistetav ka kaameramehe olemasolu. Olukorra muudab aga veel pentsikumaks see, et Kotšugov on juba viimased neli aastat kõigilt mängulooja Valve korraldatavatelt turniiridelt saanud võistluskeelu.

Toona GAMBIT Youngstersi eesotsas olnud Vene treener oli üks kolmekümnest, kes teenis 2020. aastal võistluskeelu E-spordi Aususe Komisjonilt (ESIC) pärast seda, kui oli ära kasutanud mänguviga, kus treener nägi mängude ajal vastaste positsioone ja majanduslikku seisu. Lisaks ESICi poolt määratud üheksakuulisele võistluskeelule, pidas mängutootja rikkumisi nii tõsiseks, et määras Kotšugovile eluaegse võistluskeelu.

Olukorras on oma süü ka Valve poolt Majori korraldajaks määratud ettevõttel Perfect World, kes lasi keelu all oleva treeneri võistkonna nimistus registreerida. Eestvedaja nentis enda X-i kontol, et kõigilt meeskondadelt eeldati kõigi reeglite järgimist nii turniiri ajal kui sellele eelneval registreerimisperioodil.

Võistkonnad, kes jäid Parivisioni käitumise tõttu Majori lõppkvalifikatsioonist eemale saavad võistluspääsme teenimiseks uue võimaluse ning Parivisioni asemel sõidab Shanghaisse BLEEDi, KOI ja Monte vaheliste mängude võitja.