Hiam kukkus pealtnäha süütus olukorras. Ta hakkas rambilt lahkuma, kuid kaotas seejärel täielikult kontrolli ning kukkus pea ees betoonpõrandale ning jäi sinna liikumatult lebama. Võistluse pressiesindaja Annelis Rum rääkis, et palju informatsiooni tema seisundi kohta ei ole.

„On teada, et ta on arstide hoole all ning tema seisund on stabiilne. Rohkem teada ei ole,“ kommenteeris Rum. Kukkumise järel peatati kogu võistlus, mida jätkati täna ehk pühapäeval. „Selline otsus ei pruugi olla ekstreemspordiüritustel tavapärane praktika ja seda otsustab iga korraldaja ise. Otsust arutati ka teiste võistlejatega ning kõigile tundus, et on parem hiljem jätkata,“ rääkis ta.

Finaali mitte pääsenud ning kokkuvõttes 35. koha saanud 18-aastane Eesti rattur Siim Savik rääkis Delfile, et kukkumise põhjus võib olla küllatki ootamatu. „Käivad spekulatsioonid, et arvestades tema rambilt lahkumise asendit võis ta juba varem pildi tasku panna,“ möönis Savik.

Enda tulemusega jäi Savik aga rahule: „35. koht on esimese Simple Sessioni kohta väga-väga tuus.“ Samuti uskus ta, et võrreldes eelmiste aastatega on BMX klassi tase veelgi tugevam. Ma usun et tase on kindlasti kõvem, sest kohal on mitte ainult tänavasõitjad, vaid osaleb ka palju häid pargisõitjaid, grupp on laiem.“

BMX sarja võit rändas Ameerika Ühendriikidesse. Esikoha hõivas 92-punktilise tulemusega Garrett Reynolds. Teise koha sai jaapanlane Joji Mizogaki (87,50) ning poodiumi kahvatuimale astmele platseerus ameeriklane Matt Ray (86,83).