Kogu 10 km pikkuse võistluse esikümnes sõitnud Külm eksis lasketiirudes kokku viiel korral (1+1+1+2). Viimast ringi seitsmendalt positsioonilt alustanud Külm tegi tugeva lõpu ja möödus Slovakkia laskesuusatajast Paulina Batovska Fialkovast.

Kuldmedal läks lõunanaabritele. Lätlanna Baiba Bendika läbis küll neli trahviringi, aga finišijoonel edestas ta 24,2 sekundiga soomlannat Suvi Minkkineni (2 trahviringi). Kolmas oli tšehhitar Tereza Vorobornikova (1, +30,3). Külm kaotas võitjale 1.28,7. Johanna Talihärm käis kümnel trahviringil ja sai 26. koha (+5.09,0).

„Palju trahve. Aga täna olid ka väga rasked olud. Isegi suusatada oli raske vastutuult. Aga olen rahul viimase ringi taktikavalikuga,“ viitas Külm üsna tugeva suusatajana tuntud Batovska Fialkova alistamisele. Lõpuks edestas ta slovakitari kaheksa sekundiga.

Kui Külm kuulis, et mäng käib kuuenda koha nimel, mõtles ta esiti, et jätab otsustamise lõpu peale. „Aga kui temast mööda laskusin, mõtlesin, et proovin. Et kui kaotan, siis vähemalt proovisin. Õnneks olid tal ka kolm päeva ilmselt juba jalgades ja täna võitsin mina,“ rääkis ta.

Kuidas Külm koduse MM-i kokku võtab? „Sain teada, et me ei tee valesid asju. Mina usun Indrekut (treener Indrek Tobreluts – A.K.). Pean võtma kõike läbi Susani pilgu. Usun, et teen õiget asja. Alati saab rohkem ja paremini teha, kunagi ei saa valmis, aga sammud õiges suunas on olemas. Vähemalt ma ei jäta jonni. Proovin igal võistlusel,“ vastas ta.