Zahkna läbis esimesed kolm lasketiiru puhaste paberitega ja tegi viimases kolm möödalasku. Hea sõidukiirus tagas talle esikoha tšehh Jonas Mareceki ees (3 trahvi, +7,9) ja Läti laskesuusataja Andrejs Rastorgujevsi (5; +19,7) ees.

„Ootamatu, üliäge, megaäge! Teadsin, et kui laskmine tuleb välja, on mul võimalik esikuuikus lõpetada. Üllataval kombel tulin liidrina viimasest tiirusest välja. Ebareaalne tunne! Teadsin, et sõitu mul on. Esimene võistlus siin näitas, et sõidud rulli peal on nii koos, et julgelt 20 venda võistlevad kulla peale. Õnneks olin see täna mina,“ ütles Zahkna ERR-i otseülekandes.

„Poisid ja tüdrukud, daamid ja härrad, ja kõik jutud...“ muigas Zahkna, viidates kümnevõistleja Johannes Ermi meeldejäävale intervjuule Rooma kergejõustiku EM-il.

Esimesena jäi poodiumilt välja ukrainlane Anton Dudtšenko (1; +31,6), viienda koha sai tšehh Tomas Mikyska (4; +46,9), kuuenda rumeenlane George Coltea (5; +50,1).

2023. aastal krooniti suvebiatlonis sprindi maailmameistriks Tuuli Tomingas. Lisaks võitis ta hõbemedalid supersprindis ja ühisstardiga sõidus.