Põhja-Korea uudistest inglise keeles kirjutav ja Seoulis baseeruv väljaanne Daily NK vahendab, et Jeong-siki ja Geum-youngi teguviis on valitsusametnikele pinnuks silmas. Kritiseeritud on nii pildile jäämist üldiselt kui ka seda, et sportlased seda tehes naeratasid.

„Saab näha, kas Põhja-Korea võimud neid ka päriselt karistavad või lõpetavad juhtumi pelgalt hoiatusega,“ kirjutab Daily NK.

Kindlasti peavad aga lauatennisistid nagu ka teised olümpial käinud sportlased läbima n-ö „kolmetasandilise ideoloogilise hindamise“, mis on kohustuslik kõigile Põhja-Korea sportlastele, kes mittesotsialistlike kultuuridega kokku puutuvad, et „puhastada nende ilmavaated nii kiiresti kui võimalik“.

Partei hindamisel uuritakse ja hinnatakse, kas „sportlased on käitunud olümpial viisil, mis läheks vastuollu partei poliitika või kasvatusliku programmiga“. Daily NK teatel on Põhja-Korea olümplastele antud korraldus mitte astuda kontakti välismaalastega, sealhulgas lõunakorealastega. Reegli rikkumisele võivad järgneda karistused.

Teine aste tähendab spordiministeeriumi hindamist, mis keskendub Põhja-Korea sportlaste esitustele - vastavalt sooritusele otsustatakse, kas neid autasustatakse, kritiseeritakse või karistatakse.

Viimane hindamise aste hõlmab endas Põhja-Korea sportlaste omavahelist kritiseerimist. Nagu selle riigi koolideski, peavad nad üksteisele „näpuga näitama“ ja teineteist vääriti käitumiste eest üles andma.