Rulasõidu võit läks Hispaaniasse, võistluse veteranile Danny Leonile, kes teenis 87,91 punkti. Temaga koos poodiumil olid võistluse ühed nooremad sõitjad.

15-aastane jaapanlane Issei Sakurai tegi trikke täis teise sõidu ja teenis kohtunikelt 86.48 punkti, mis tõstis ta teisele kohale. Eelmise aasta kuldmedalist Julian Agliardi (USA) otsustas finaali teises sõidus riskida ja sooritas frontside kickflip blunt triki, mida ta varem isegi treeningul proovinud polnud. Sellega teenis 14-aastane sõitja kohtunikelt 84.95 punkti, pronksmedali ja parima tänavasõidu triki tiitli.

29-aastasele Danny Leonile on see viies Simple Sessioni poodiumikot – ta võidutses ka 2020. aastal, 2023. aastal jäi ta Julian Agliardi järel teiseks, 2017. aastal sai kolmanda ning 2015. aastal teise koha.

„Selle aasta tase oli ülikõrge, siin olid superhead rulatajad USAst, Jaapanist, nii et ma ei saanud kindlasti oma võidus kindel olla,“ kommenteeris oma võistlust Danny Leon, kes naljatles ka, et kui teise ja kolmanda koha võitja vanused kokku liita, siis saab tema vanuse 29. „Minu peamine eesmärk oli puhtad sõidud teha. Mulle meeldivad suured hüpped ning kui võistlusel on pargi ja tänavasõidu elemendid läbisegi, siis paneb see võistlejad proovile.“

Ainsa eestlasena finaali ehk 15 parema hulka pääsenud Meelis Erm oli esimese ringi järel puhta sõiduga küll 8. kohal (59.75), kuid langes lõpuks 12ndaks. „Eelmisel aastal olin 13nes, sel aastal 12., järgmine aasta 11. koht,“ naljatles Erm, kes kinnitas, et on võistlusega väga rahul. „Esimene sõit oli rohkem soojendus, läksin kindla peale tegema samu asju, mis kvalifikatsioonis. Teises sõidus plaanisin juurde panna, mida ma tegingi, aga kolmas ja neljas trikk läksid sassi ja sinna see läks.“ Meelis Erm võitis ka LHV parima eestlase tiitli ning Balcia parima Balti riikide sõitja auhinna.

Kuna eilne BMX-i kvalifikatsioon jäi austraallase Alex Hiami karmi kukkumise tõttu pooleli, soovitavad korraldajad võimalike kavamuudatuste osas hoia silm peal Simple Sessioni veebil ja sotsiaalmeediakanalitel.

Simple Sessioni sai viiekordse võitja

BMX finaalis võidutses ameeriklane Garrett Reynolds, kelle jaoks on see juba viies esikoht Simple Sessionilt.

BMXi esikolmik otsustati ära juba kvalifikatsioonisõitudes, kus Garrett Reynolds suure edumaaga finaalidesse liikus ning Joji Mizogaki Jaapanist ning Matt Ray Ameerika Ühendriikidest võitlesid omavahel teise ja kolmanda koha peale.

Ka finaalis ei suutnud keegi 34-aastase Reynoldsi esimese sõidu punkte üle trumbata ja teise soorituse tegi ta juba kindla võitjana, parandades ikkagi oma tulemust teenides kõrged 92 punkti. Reynolds pälvis kohtunikelt ka parima tänavasõidu triki auhinna 540 bar fakie eest.

„Sellise üheminutilise võistlussõidu puhul on kõige olulisem, et terve sõit puhtalt välja tuleks,“ seletas Reynolds. „Kammivabriku võistlusareen oli minu jaoks veidi rohkem pargisõidu-stiilis kui ma harjunud olen, aga mulle meeldis. Lahe on jälle tagasi Simple Sessionil olla.“

Teise koha saanud 18-aastane Joji Mizogaki jaapanist sooritas rahvast vaimustanud 360 quad barspini, teenides kohtunikelt 87.50 punkti.

Kolmandale kohale võitles end esimese soorituse poolikuks jätnud Matt Ray, kes sai hoogsa teise sõidu eest 86.83 punkti.

Võistluse kohtunik Bart de Jong rääkis üritust kommenteerides, et tegu on ainulaadse võistlusega, mis toob kokku pargi ja tänava distsipliini sõitjad ning lubab neil kahe erineva stiili elemente kokku segada. „Garrett Reynolds on küll rohkem tänava sõitja, kuid ta sooritused on ideaalsed ükskõik, mis ta ette võtab,“ seletas de Jong. „Ja ta jätab mulje, et see on nii lihtne, aga see ei ole, sest keegi teine ei suuda sama.“

Teise koha saanud Joji kohta ütles de Jong, et ta kasutab osavalt raja kõiki elemente, tal on palju kiirust ja kõrgust ning oma stiil. Ka Matt Ray kohta ütles de Jong, et ta on sellise võistluse jaoks täispakett erinevatest stiilidest.

Parima pargi distsipliini triki auhind läks kreeklasele George Ntavoutianile, kes lendas tailwhipiga risti üle pargi.

Parimaks eestlaseks jäi Tauno Krüüts, kes platseerus kvalifikatsioonis 23. kohale 57.66 punktiga.