Külm eksis avatiirus korra ning kaotas võitjale lõpuks 38,2 sekundiga. Kuldmedali võitis kõik kümme märki tabanud tšehhitar Tereza Vobornikova.

Heitlus kuldmedali nimel oli äärmiselt tihe ning teisena lõpetanud Lotte Lie (Belgia) jäi võitjale alla kõigest 0,1 sekundiga. Ka Lie tabas kõik kümme märki. Poodiumi kolmandale astmele kerkis slovakitar Paulina Batovska Fialkova (1; +13,5).

Ülejäänud eestlannadest lõpetas Regina Ermits võistluse 27. (3; +1.31,5), Hanna-Brita Kaasik 40. (3; +2.23,6), Johanna Talihärm 42. (4; +2.27,1), tiitlikaitsja Tuuli Tomingas 49. (4; +2.46,3) ja Grete Gaim 62. kohal (2; +4.02,).

Otepäält teise esikümnekoha noppinud Külm tõdes, et esitused on olnud ootuspärased. Hõiskamiseks pole põhjust.

„Suvevormi kohta on seis hea. Loodan, et talvel olen tihedamas konkurentsis enam-vähem samadel kohtadel,“ ütles Külm, kelle ainus eksimus tuli lamadestiirus. Püsti tunneb ta ennast kindlamalt ja laupäeval väljendus see ka praktikas „Tuleb veel kõvasti tööd teha. Praegu on vorm tubli neli,“ märkis ta.

Tiitlikaitsja Tomingas polnud lisaks lasketiiru neljale eksimusele enda elemendis ka rajal, kus ta näitas 66 lõpetaja seas 40. ja eestlannade seas viiendat aega.

„Võib-olla pole Otepää tuulega piisavalt treeninud. Viimased korrad oleme välislaagris käinud. Äkki olen mugavate ilmastikuoludega ära harjunud. Sõidu pool oli ka niru, polnud head minekut. Ilmselt sai viimasel ringil motivatsiooni tõttu ka päris rahulikult võetud,“ rääkis Tomingas.

Kuigi talvised võistlused on palju olulisemad, tunnistas viimastel aastatel Eesti koondise liidriks kerkinud Tomingas, et Otepää võistlused jätsid suhu päris mõru maigu. „Ikka lööb masti maha. Lähen koju ja häbenen natuke. Homme tulen trenni, kui ühisstarti ei pääse. Tuleb vihaga edasi teha. Õnneks talveni on aega,“ lausus ta.

Tuuli Tomingas.