2016. aastal ManCityga liitunud ja seitsme hooajaga viis Inglismaa meistritiitlit ning korra meistrite liiga võitnud Gündogani suureks sooviks oli mängida Barcelonas. Mullu suvel siirduski ta Kataloonia klubisse, kus tema arvele jäi 51 mänguga viis väravat ning 14 resultatiivset söötu.

Nädala alguses hakkasid levima aga jutud, et Gündogan on ootamatult klubist lahkumas. Põhjuseks Hispaania võistkonna keeruline finantsseis. Barcelona kulutas sel suvel näiteks Dani Olmo ostmiseks 60 miljonit eurot, kuid väljakule ei ole teda veel saata saanud. Nii leiti, et igati mõistlik oleks Gündogani palgaraha kokku hoida.

Nii hakati sakslast seostama pikaaegse koduklubi Cityga, kellega ta reedel ametlikult taasliituski. Gündogan rääkis täna sotsiaalmeedias lähemalt Barcelonast lahkumisest.

„Kõigest ühe aasta järel on aeg jätta hüvasti. Tulin siia uut väljakutset vastu võtma ja olin valmis selleks. Andsin endast kõik, et klubi igal viisil aidata,“ kirjutas vutiäss. „Lahkun keerulises olukorras, aga kui see tiimi finantsiliselt aitab, olen veidi vähem kurb.“

„Soovisin alati Barcelonas mängida. Olen väga tänulik selle kogemuse eest,“ lisas Gündogan, soovides nüüdseks endisele koduklubile tulevikuks ainult parimat.

Kogenud mängumehe jaoks sai sel nädalal üks veelgi suurem peatükk läbi. 13 aasta järel lõpetas ta koondisekarjääri. Saksamaa koondise eest lõi ta 82 mänguga 19 väravat ning andis üheksa tulemuslikku söötu.