Püstitiirus kolmel korral eksinud Talihärm lõpetas oma 4,5 km pikkuse eelsõidu viiendana. Napilt tema ees finišeeris Tuuli Tomingas (0+3). Lisaks neile liikus finaali Susan Külm (1+3), kes tuli oma eelsõidus tänu lõpuspurdile viiendaks. Finaali ehk 30 sekka jõudmiseks oli vaja olla oma eelsõidus kuue parema seas, neile lisandusid nelja sõidu peale kuus kiiremat aega.

Mida Talihärm enne Otepää MM-i oma seisundi kohta teadis? „Mitte midagi,“ vastas ta. „Olen ju täiesti üksi treeninud. Teadsin ainult seda, et olen suusatanud ja olen lasknud.“

Ent millegi üle kurta 31-aastasel eestlannal ei ole. Vastupidi. „Tegelikult on suvi vaimselt palju parem olnud. Tulen trennist, tuju on hea ja tahan trenni minna,“ kinnitas ta.

Veebruaris Eesti teatenaiskonna Nove Mesto MM-il neljandaks aidanud, aga kevadel koondise ettevalmistusprogrammist välja jäänud Talihärma suvesse tõi mitmekesisust Pariisi olümpia, kus ta viibis rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) sportlaskomisjoni asjus. Rullsuusatatud sai isegi keset suurt Pariisi linna. „See oli omaette koomika,“ kinnitas ta.

Teistest eestlannadest pidi Regina Ermits (2+3) leppima oma eelsõidu kaheksanda kohaga, teda ei aidanud finaali ka aegade võrdlus. Hanna-Brita Kaasik (2+3) tuli oma eelsõidus üle finišijoone 12ndana ja Grete Gaim (1+2) oli enda eelsõidus 15.

Meeste finaal, kus Eestit esindab ainsana Rene Zahkna, algab kell 15.45 ja naiste finaal kell 17. Finaalides lastakse kahe asemel neli tiiru ning distantsi pikkuseks on 7,5 km.