Neljapäeval oli hooaja viimasel suurtuuril kavas 185,5 km pikk mägietapp, mis algas sedapuhku Jerez de la Frontera linnas võistluse peasponsori Carrefouri ühes toidupoes.

Kui 95 km oli sõita jäänud, oli 13-pealine jooksikute punt suutnud peagrupi ees kasvatada edu minuti ja viie sekundi peale. Sinna kuulus ka O’Connor. Järgmise 15 kilomeetriga kasvas vahe juba ligi kolmele minutile.

60 km enne lõppu ründasid jooksikute seas O’Connor ja Gijs Leemreize (DSM-Firmenich). Mitu ratturit hakkasid neid jälitama, kuid lõpuks edutult. Kui 27 km oli jäänud, jättis O’Connor ka Leemreize selja taha. Selleks ajaks oli vahe peagrupiga juba kuus minutit.

Kuigi 28-austraallane kukkus 19 km enne finišit, ei sattunud tema liidrikoht ohtu ning ta finišeeris uhkes üksinduses. Edu lõpuks teise koha noppinud itaallase Marco Frigo (Israel-Premier Tech) ees oli neli minutit ja 33 sekundit. Kolmanda koha sai sakslane Florian Lipowitz (Red Bull - Bora - Hansgrohe).

O’Connor on nüüdsest võitnud ühe etapi nii Tour de France’il, Itaalia velotuuril kui ka Vueltal. Austraallane kerkis ühtlasi ülekaalukalt tuuri uueks liidriks. Seni üldarvestuses esikohta hoidnud Primož Roglic (Red Bull - Bora - Hansgrohe) lõpetas neljapäeval peagrupis ja kaotas O’Connorile 6.31-ga.

Kuue etapi järel on O’Connori edu Roglici ees nüüd 4.51. Kolmandat kohta hoiab portugallane Joao Almeida (UAE Team Emirates), kes kaotab liidrile 4.59-ga. Seejuures oli O’Connor veel eile üldarvestuses alles 23. ja kaotust Roglicile oli pea kaks minutit.

Rein Taaramäele (Intermarche - Wanty) läks täna kirja 67. koht (+13.12). Kokkuvõttes jätkab eestlane 47. positsioonil (+13.40).

Reedel sõidetakse 180,5 km pikk seitsmes etapp.