Eesti korvpalliliidu peasekretär Gerd Kiili sõnul on Andres Sõbra juhendatava Keila KK peamiseks kodumängu päevaks laupäev. „Kõikide klubidega on nüüd korras. Saame hakata mängima.“

Kolmapäeva hommikul teatas Keila linnavalitsus pressiteate vahendusel, et Keila Korvpallikooli esindusmeeskond peab leppima olukorraga, kus piisavas koguses vabasid saaliaegu lihtsalt ei ole. Nüüd saadi laupäevaste mänguaegade osas kokkuleppele. Samas on selge, et Keila Korvpallikoolil tuleb kasutada ka mõnda teist saali.

Delfi uuris Keila abilinnapealt Maret Lepiksaarelt täpsustuseks, mis tingimustel Keila KK omale saaliajad Keila Tervisekeskuses sai ning kuidas on lood võistkonna trenniaegadega.

Kuidas laupäevaste mänguaegade osas kokkulepe saabus? Mis tingimustel?

Keila Tervisekeskus esitas kinnituskirja aegade osas, mida nad said Keila Korvpallikoolile broneerida ning Korvpallikoolil on võimalus neid aegu osta.

Kas Keila KK trenniaegade osas ka midagi lahenes? Kas nad saavad Keila Tervisekeskuses trenni teha?

Keila Korvpallikool on esitanud taotluse esindusmeeskonna jaoks tasuta trenniaegade eraldamiseks tööpäevade varahommikul. Taotlus esitati mõni päev tagasi ja Linnavalitsus ei ole selle kohta veel jõudnud otsust teha. Spordibaaside tunniplaani ei ole veel kinnitatud.

Kuidas linn suhtub olukorda, et Keilas on kaks kõrgliigavõistkonda?

Kaks kõrgliigavõistkonda väikelinnas kõlab uhkelt, kuid see paneb linnajuhid valikute ette, sest ressurssi ei ole piiramatult. Toetusi ja saaliaegu saab mõlemale anda vaid kellegi arvelt.

Keilas on huviregistri alusel 21 spordiklubi ca 1000 õpilasega. Hommikupoole kasutavad koolid kõiki saale ligikaudu 1600 õpilasega.