Aastaid tennisetuuril tiirutanud füsioterapeut Indrek Tustit, kes 2019. aasta Eesti spordigalal nimetati koos Marek Visteriga aasta treeneriks (MM-i hõbeda, odaviskaja Magnus Kirdi juhendamise eest), on mullu oktoobrist alates koostööd teinud 25-aastase Kanada tennisisti Denis Shapovaloviga. Endine maailma kümnes reket jõudis 2021. aasta Wimbledonil poolfinaali ning on mänginud Australian Openil ja US Openil kaheksa parema seas (vastavalt 2022. ja 2020. aastal), kuid olnud viimasel ajal kimpus vigastustega, mistõttu ta ka peale mullust Wimbledoni ametlikult vigastuspausile läks, et edetabelikohta säilitada. Hetkel on ta ATP edetabelis 105. kohal, 2024. aasta jooksvas edetabelis aga 82. Oma riigi pingereas on temast eespool vaid Felix Auger-Aliassime (ATP 19.).

Sel nädalal osaleb Shapovalov New Yorgis näidisturniiril ning järgmisel nädalal algavad juba USA lahtised, kus kanadalane loodab soodsale loosile. Asetuse puudumise tõttu võib talle vastu tulla kes iganes.

Augusti algul võttis Shapovalov osa Montreali ATP 1000 turniirist, kus kaotas avaringis USA rivaalile Brandon Nakashimale (ATP 48.), nädal enne seda langes ta mõneti skandaalselt konkurentsist Washingtoni ATP 500 turniirilt, saades veerandfinaalis ameeriklase Ben Sheltoni vastu mängides kohtunikult disklahvi, millega kaasnes ka 36 400-dollariline rahatrahv. Esialgu tühistati ka Shapovalovi kogu turniiri edetabelipunktid, mis siiski pärast paar päeva kestnud apellatsiooni taastati.

Mis siis õigupoolest juhtus?