Pariisi olümpia poksiturniir oli rahvusvahelises meediapildis ennekõike Alžeeria ja Taiwani naispoksijate Imane Khelifi ja Yu-ting Lini ümber keerelnud skandaaliga. Üheks enimkasutatud fotoks üle maailma on pilt Khelifi võitjaks kuulutamisest finaalmatšis Roland Garrosi peaareenil Philippe Chatrieri staadionil. Alžeerlanna vasakut kätt hoiab seejuures üleval Eesti kohtunik Jakov Peterson.

Delfi oli Petersoniga intervjuu tarbeks ühenduses nii enne kui ka pärast olümpiat, kuid poksikohtunikele loeti mängude eelsel briifingul peale sõnad, et olümpia ajal ajakirjanikega suhelda ei tohi, säilitamaks nende absoluutne neutraalsus. Tennisemaailmas kaitstakse sedasi kohtunikke kihlvedudega tegelevate isikute mõjuvälja sattumise eest.

Poksiturniiri külastas Delfi vaid ühel päeval, kui Imane Khelif astus üles poolfinaalmatšis. Khelifi ümber käinud meediatralli jälgimise kõrval võtsime fotograaf Jaanus Lensmentiga sihiks ka Petersoni pildile saamise ning olime viimase hetkeni päris mures, kas eestlast üldse tol õhtul näeme. Kohtunike nimed ilmuvad protokolli vahetult enne matši algust. Et Peterson saab järgmist matši teenindada, võis aimata juba Khelifi kohtumise ajal, kui järgmise matši kohtunikud poksiringi kõrval ja tribüüni ees toolidele üles rivistati.