Mõlemal on jalgrattaspordiga oma lugu, ja mis siin salata, pisut värvikam teekond on spordis ette näidata Liisil, kes jõudis koguni neljal hooajal (2013-2016) esindada erinevaid välisklubisid, kaasa arvatud profitiime Itaalias.

Et profiklubisse saada, tuli silma jääda perekond Treierile, kelle soovitused ja kontaktid võisid tähendada ühe Tabasalu tüdruku unistuste täitumist. Kahel korral Eesti aasta naisjalgratturiks valitus Liisi Alamaa meenutab: „2011/2012. aasta talvel tegime Siim-Erikuga mitu laagrit, et kohe kevadel kõiki üllatada. Eesti maanteekalendri esimene sõit oli Kuressaare kriteerium ja seal mul õnnestus edestada Grete Treierit ennast. Mitte keegi ei olnud Eestis Gretet võitnud ja mina sain sellega hakkama! Ma ei julenud pärast finišit seisma jääda, sõitsin terve ringi otsa, et emotsioone taltsutada. Ja see ei jäänud ühekordseks eduks, võite tuli veel.“

Samal sügisel tuligi kõne Treierite poolt, kes pakkusid välja võimaluse minna Itaalia profitiimiga S.C. Michela Fanini Rox laagrisse ning seal end näidata. Grete ise sõitis samas klubis. Liisi ema leidis lennupileti ostuks raha ning nii oligi tütar laagris kohal, üritamas teoks teha nooruspõlve unistust. Laagris juhtus nii mõndagi, ent mis peamine, leping tuli. Liisi meenutab kõike üksikasjalikult.

Aga see on vaid killuke saatest, kus muuhulgas tuleb juttu filmist „Minu Erika“, püüdlemisest Rio de Janeiro olümpiale ning sellega seoses tõsistest jutuajamistest tänaste abikaasade vahel, triatlonini jõudmisest ja millest kõigest veel. Satume juttudega isegi Kesk-Aafrikasse Rwandasse.

Vestlust veab Ivar Jurtšenko. Head kuulamist!

Kõik Delfi Tasku saated on leitavad ka Spotify’st. Kõige mugavamalt saad uued episoodid kätte Delfi Tasku äpist, mis on alla laetav Google Play’st ja App Store’ist. Delfi Tasku veebikeskonna leiad siit!