Alagrupis kolmanda koha saanud Eesti noormehed teenisid võimaluse mängida 5.-6. koha nimel Leeduga. Eesti alustas kohamängu võimsalt ning juba seitsmendal minutil viis Oskar Luks koondise 6:2 ette. Siis ärkasid ka leedukad ning poolaja keskel olid tablool viiginumbrid. Eestlased suutsid end veel nelja väravaga ette võidelda, kuid perioodi lõpp kuulus vastastele ja vaheajale mindi 15:17 kaotusseisus.

Teise poolaja alguses jõudsid eestlased veel viigini, kuid mängu lõpuosas olid vastased tugevamad ning võtsid 34:30 võidu.

Eesti resultatiivseim oli pühapäeval Kristofer Liedemann seitsme tabamusega. „Jaks lõppes enne otsa kui turniir. Vigastuste tõttu olid mõned mehed puudu ning teiseks poolajaks meid enam ei jagunud,“ sõnas ta pressiteate vahendusel.

Treener Indrek Lillsoo arvates jäädi Leedu vasti lihtsalt liiga pehmeks.

„Tänane mäng libises näppude vahelt esimese poolaja lõpus. Rünnakute sujuvus kannatas, kuna osad põhimehed olid saanud väga suure koormuse. Kuna karistusminutite arv oli meeskondadel väga erinev, siis võib järeldada, et me ei olnud ise piisavalt teravad,“ analüüsis Lillsoo.

„Kokkuvõttes on siit kaasa võtta palju, nii treeneritel kui mängijatel. Tahtmist oli poistel kõvasti ning parema loosiõnne ja pisidetailide õnnestumise puhul oleks võinud esikolmes mängida küll. Mis oleks järgmist aastat silmas pidades väga oluline olnud. Kui ehk Bosnia välja arvata, olid siin tegelikult kõik mängitavad vastased,“ lõpetas juhendaja.

Eesti U18 koondise mängud finaalturniiril:

Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina 23:43

Eesti - Türgi 33:34

Leedu - Eesti 28:28

Slovakkia - Eesti 26:29

Leedu - Eesti 34:30