Erinevalt turniiri varasematest mängudest, peeti finaal viiemängulise seeriana ja pakkus Lanxess Arenale kogunenud 15 000 pealtvaatajale ja enam kui miljonile veebi teel vaadanud silmapaarile tõelise šõu.

Juba Nukel peetud avamäng näitas, et meeskondade tasemed on väga võrdsed ning seeriat alustati kohe lisaajale minekuga, kust esimese õlekõrre võttis laupäevases poolfinaalis Portugali meeskonna SAW imeteekonna lõpetanud Vitality seisuga 16:14.

Teises mängus suutis aga maailma edetabeli esimene meeskond Natus Vincere seisu viigistada ja võitis lahingu kaardil Dust 2 seisuga 13:10. Viigiseisul liiguti edasi Mirage’i, kus läks võitja selgitamiseks vaja tervelt kolme lisaaega, kust väljus lõpuks seisuga 22:20 võitjana Prantsusmaa parim e-spordi organisatsioon Vitality.

Võistluse 400 000 dollari suurune peaauhind jagati välja nelja mängu järel, kui Na’Vi jõud oli mõneti raugenud ja Vitality kindlustas 13:9 võiduga enam kui viis tundi kestnud finaalseeria 3:1 võidu.

Turniiri parimaks mängijaks valiti oma karjääri 20. väärtuslikuima mängija tiitli teeninud prantsuse staar Mathieu „ZywOo“ Herbaut, kes oli Vitality parim mängija ka finaalseerias.

Kohtumise tasavägisust ilmestavad mängu kõrghetked, mis kestavad pea kaks tundi:

Tipptasemel Counter-Strike jätkub 3. septembril, kui algab kolm nädalat kestev ESL Pro League Season 20 turniir, kuid Eesti parimad mängijad Robin „ropz“ Kool ja Andreas „aNdu“ Maasing on võistlustules juba sel nädalal, kui minnakse taaskord püüdma pääsu BLAST Premier sügisesele finaalturniirile.