Mängu alustasid paremini külalised, kes läksid juhtima 4:1. Neljas pallivahetus kestis seejuures paar minutit. Kolmepunktilisse kaotusseisu jäänud eestlannad vastasid 7:0 spurdiga. 8:4 eduseisust sai peagi aga 8:10 kaotusseis. Sealt edasi jätkus punkt-punkti heitlus, kus 20:20 viigiseisu peal sai Iisrael kahe punktiga ette, aga eestlannad jõudsid veel seisu viigistada. Kristiine Miilen tegi eduka rünnakuga skooriks 23:23. Seejärel lõi Nette Peit palli antenni ja peatreener Andres Toobal võttis aja maha. Ka järgmine pallivahetus kuulus külalistele ning seega avageim neile 25:23.

Teises geimis saad taas paremini minema vastased, kes haarasid viiepunktilise edu (9:4). Tagaajarolli jäänud Sinisärgid jõudsid paaril korral kahe punkti kaugusele (viimati 16:18), aga lähemale mitte. Teine geim kuulus lõpuks kindlalt Iisraelile 25:18.

Kolmas geim algas tasavägiselt ning mitmel korral pääsesid ka eestlannad punktiga ette, aga pikemalt mitte. Geim keskpaigas haarasid kolmepunktilise edu (15:12) juudid, aga Eesti läks Nora Lemberi järjestikkuste serviässade toel 16:15 juhtima . Eestlannadel õnnestus ka edaspidi serviga külalised surve alla saada ning kätte võideldi 21:16 edu. Seda võõrustajad enam käest ei andnud ja geimi lõpp kujunes ka sümboolseks: otsustava punkti tõi serviässaga Miilen.

Neljandas vaatuses jäid Andres Toobali hoolealused taas paari punktiga maha. Eesti püsis küll paari silma kaugusel, aga pigem kontrollis mängu Iisrael. 13:17 seisult võttis Toobal aja maha. See tõi ka edu, sest peagi oli seis 16:17. Siis võttis omakorda Luca Secchi time out’i. Eestlannad jõudsid veel punkti kaugusele, aga otsustavaid pallivahetusi mängisid kindlamalt Iisraeli pallurid. Nõnda võitsid nad viimase vaatuse 25:21.

Eesti poolel tõid Kertu Laak ja Kristiine Miilen resultatiivseimatena 14 punkti (mõlemal +9). Kapten Liis Kiviloo tõi 12 (+12) ja Nora Lember 11 punkti (+9). Iisraeli särgis kogus Valeriia Gamanovich 18 silma (+10) ja Ella Carolina Saada 17 punkti (+10).

2026. aasta EM-i valiksarja kuulub seitse kolmeliikmelist alagruppi. Igast alagrupist pääseb edasi võitja, lisaks viis parimat teise koha omanikku.

Eesti naiskond jätkab oma C-alagrupi mängudega 29. augustil, kui võõrsil kohtutakse Sloveeniaga. Sloveeniat juhendab teatavasti eestlannade endine peatreener, itaallane Alessandro Orefice. Kordusmatšid Iisraeli ja Sloveeniaga peetakse järgmisel aastal.