Traagiline kukkumine leidis aset tuuri kolmandal etapil. Debeaumrche kaotas kiire laskumise järel kurvis ratta üle kontrolli ja lendas kraavi. Teelt välja sõites paiskus prantslane ka vastu kivikonstruktsiooni.

Debeaumrche kaotas kukkumise järel teadvuse ja toimetati helikopteriga haiglasse. Mõned tunnid pärast õnnetust saabus teade, et rattur on tagasi teadvusel ja tema seisund on stabiiline.

Prantsusmaa ratturi kodumeeskond Team Cofidis teatas reede hommikul sotsiaalmeedias, et Debeaumrche murdis kukkumise järel selgroo. Suure tõenäosusega viiakse prantslane lähipäevadel Pariisi, kus alustatakse pika taastusraviga.

Debeaumrchele saatuslikuks saanud kurvis sõitsid teelt välja veel mitmed teised ratturid, kuid erinevalt prantslasest polnud nende vigastuse tõsised.

Poola velotuuril on ka eelnevalt juhtunud karme väljasõite. 2020. aastal sõitis hollandlane Fabio Jakobsen suurel kiirusel vastu piirdeaeda, misjärel oli rattur mitu päeva kunstlikus koomas. Aasta varem kaotas Poola velotuuril elu belglane Bjorg Lambrecht.