MM-sarja kommertsõigused kuuluvad hetkel Saksamaa ettevõtele WRC Promoter GmbH, mille omanikud on Austria energiajookide gigant Red Bull ja Saksa investeerimisfirma KW 25.

Uudisteagentuur Reuters teatas neljapäeval, et MM-sarja kommertsõigusi kontrolliv promofirma uurib aktiivselt turu olukorda. Võimalik müük võiks toimuda järgmise aasta jooksul, vahendab Rallit.fi.

Reutersi siseringi allikad, kes soovivad jääda anonüümseks, ütlesid, et WRC promootor teeb võimaliku müügi ettevalmistamisel koostööd JPMorgani pangaga.

Teadaolevalt loodavad omanikud, et kogu äri hind võib ulatuda kuni 500 miljoni euroni. Samas rõhutavad allikad, et arutelud alles käivad ning müüki ei pruugi üldse toimuda.

JPMorgani esindajad keeldusid Reutersile seda teemat kommenteerimast. Ka WRC promootor ning Red Bull ja KW25 jätsid teema kommenteerimata.

Ühe allika hinnangul võiks autoralli MM-sari uue omaniku abiga oma globaalset haaret laiendada ja seda eriti USA-s. Nagu juba varem on teada, naaseb autoralli MM-sari 2026. aasta hooajal Ameerika Ühendriikidesse.

WRC Promoter vastutab muu hulgas ka MM-sarja teleproduktsiooni ning meedia- ja sponsorõiguste eest.