Khelif, kes võitis Pariisi olümpiamängudel naiste 66-kg kategoorias poksikulla, sattus tähelepanu keskmesse seoses vaidlustega tema soo üle. Tema advokaat Nabil Boudi kommenteeris juhtumit ning sõnas, et uurimise käigus püütakse välja selgitada, kes oli poksija vastase kampaania taga. Arvesse võetakse ka neid, kes sportlast veebis laimasid, vahendab Yle.

Olukord sai alguse eelmisel aastal toimunud poksi maailmameistrivõistlustel, kus nii Khelif kui ka Taiwani poksija Lin Yu-ting diskvalifitseeriti, kuna nad ei vastanud naiste kategooria osalemiskriteeriumidele. Lin võitis Pariisis olümpiamängudel naiste 57-kg kategoorias kuldmedali.

Olukorda pingestas Rahvusvahelise Poksiliidu (IBA) venelasest esimehe Umar Kremlevi väide, et Khelif ja Lin on läbinud geenitestid, mis näitavad neid meestena. Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei tunnista aga IBA kui poksi rahvusvahelist katuseorganisatsiooni.

Olümpiamängudel kaitses Khelif end ajakirjanike ees ja rõhutas, et ta on naine nagu iga teinegi. „Olen sündinud naisena, elanud naisena ja võistelnud naisena,“ ütles ta.