Van de Velde mõisteti 2016. aastal neljaks aastaks vangi, kuna ta vägistas 12-aastase Briti tüdruku. Ta oli lennanud Inglismaale tüdrukuga kohtuma 2014. aastal, olles täiesti teadlik tema vanusest.

Sel suvel arvati Van de Velde (29) ootamatult Hollandi Pariisi olümpiakoondisse. Pariisis sai hollandlasele aga mängude ajal osaks karm vilekoor.

Teisipäeval antud intervjuu ajal ei suutnud rannavõrkpallur pisaraid tagasi hoida, kui rääkis talle ja tema meeskonnakaaslasele Matthew Immersile osaks saanud publiku karmist vastuvõtust.

Küsimusele, kas ta kaalus Pariisi mängudel mitte osalemist, vastas sportlane Hollandi ajalehele AD: „Ma kindlasti mõtlesin sellele, jah. Ma tegin kümme aastat tagasi midagi valesti. Pean sellega leppima.“

„Aga see, et teete haiget inimestele minu ümber – olgu selleks Matthew [Immers], mu naine, mu laps..., see läheb minu jaoks liiga kaugele. See on kindlasti hetk, kus ma mõtlesin, kas see on seda väärt?“ sõnas hollandlane.

Enne olümpiat koguti petitsioonile, milles nõuti Van de Velde olümpiamängudel osalemise keelamist, enam kui 90 000 inimese allkirjad.

„Ma püüan seda võtta mitte isiklikult, sest ma ei ole enam sama inimene, kes olin kümme aastat tagasi,“ ütles rannavõrkpallur.

Van de Velde Pariisis viibimise ajal olümpiakülas ei peatunud, sest ei tahtnud endale liigset tähelepanu tõmmata.

Skandaalse Hollandi rannavõrkpalluri teekond lõppes Pariisis kaheksandikfinaalis, kus nad kaotasid brasiillastele Evandro Oliveira ja Arthur Lancile.