Asjad hakkasid hargnema eelmisel nädalal, mil Speed (inglise keeles kiirus - R.V.) teatas oma vaatajatele, et tal poleks mingi probleem Swobodale tuul alla teha, kuigi eelistaks poolatari telefoninumbrit. „Ma pole kunagi ühtegi jooksuvõistlust kaotanud, sellepärast mind Speediks kutsutaksegi,“ hõiskas juutuuber.

Mõistagi jõudis sotsiaalmeediatähe hooplemine lõpuks ka Swoboda kõrvu, kes otsustas Speedi väljakutse vastu võtta. „Ma edvistasin vanemate ees, et tegin endale uue olümpiarõngastega tatoveeringu ja nad ütlesid mulle: „Oh jumal Ewa, kas sa tead, et üks juutuuber tahab sind proovile panna?““

„Kui ta tuleb 24. augustil RMF -i raadiojaama võistlusele, siis ehk saan temaga seal võistelda. Aga ta just käis Poolas, nii et ilmselt pole see kuigi tõenäoline,“ arvas Swoboda, et duellist ei saa asja.

Speed võttis aga sprindiässaga Instagramis ühendust ja kinnitas, et on nõus.

27-aastane Swoboda on Euroopa üks väledamaid naisi. Tänavusel Rooma EM-il saavutas ta teise koha ning korra on poolatar kroonitud 60 m distantsil ka maailmameistriks.

Speed (kodanikunimega Darren Watkins Jr.) on kerkinud viimastel aastatel kulutulena üheks tuntuimaks suunamudijaks. Kusjuures ameeriklase tähelend sai alguse Cristiano Ronaldo tähistuse imiteerimisest.

Üle-eelmisel nädalal tabas Speedi ka kerge tagasilöök, sest tema YouTube’i konto pandi ajutiselt kinni. Põhjuseks oli videoklipp, kus Speed hüppas hulljulgelt üle kiirendavate sportautode.