25-aastase Khelifi võit oli seejuures kindel. Tulemuseks jäi 5:0.

„Imane Khelifi selge võit,“ ütlesid Discovery kommentaatorid Erik Nilsen ja Thomas Hansvoll vahetult enne kohtuotsuse langetamist, vahendab NRK. „Võib-olla on ta olümpial enim kõneainet saanud sportlane,“ lisas Nilsen.

 Imane Khelifi matš Liu Yangiga

Khelif sattus olümpia alguses koos taiwanlane Lin Yu-tingiga suurde skandaali, kui selgus, et eelmise aasta maailmameistrivõistlustel, mille korraldas rahvusvaheline poksiliit (IBA), olid mõlemad sportlased sootesti järel diskvalifitseeritud. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) seadis IBA testimise kahtluse alla ning lubas mõlemad poksijad Pariisis võistlema.

Finaalmatši järgsel pressikonverentsil küsiti Khelifilt, kuidas on olnud olümpial võistelda olukorras, kui üles on visatud kahtlused, kas ta on üldse naine.

„Ma olen naine, nagu kõik teised naised. Sündisin naisena, elasin alati naisena ja võistlesin naisena. Selles pole kahtlust,“ ütles Khelif.

Alžeerlanna lisas, et on aru saanud, et on olümpiamängude ajal endale hulga „vaenlasi“ hankinud.

Mida sa tahad, et inimesed teaksid sellest, mida oled läbi elanud? „Ma arvan, et kogu maailm teab nüüd mu lugu. Olen pärit Alžeeria väikelinna perekonnast. Vaene naabruskond, aga perekond on minu üle alati uhke olnud ja mind toetanud. Minu sõnum kogu maailmale on, et kõik peaksid olümpia põhimõtteid järgima,“ ütleb ta ja jätkas: „Nad peavad lõpetama inimeste kiusamise. Olümpia väärtused on väga olulised ja ma loodan, et inimesed lõpetavad kiusamise ja jäävad olümpiamängude heade väärtuste juurde. Oleme siin selleks, et esineda oma riigile, perele ja iseendale.“

Rahvusvahelise poksiliidu (IBA) kohta ütles Alžeeria poksija: „Nad vihkavad mind ja ma tõesti ei tea, miks. Saatsin neile selle medaliga sõnumi. Minu väärikus ja au seisavad üle kõige muu.“

Imane Khelif