Serbia haaras juba esimesel veerandajal umbes kümnepunktilise edu. Esimese poolaja järel juhti 46:38 ja teise poolaja alguses kasvas vahe 14 punkti peale. Saksamaa tuli korraks lähemale, aga kolmanda veerandi keskel paisus serblaste edu juba 19 punktini (64:45). Pärast seda Saksamaa enam kaheksast punktist lähemale ei jõudnud.

Serbia liider Nikola Jokic tegi 19 punkti, 12 lauapalli ja 11 sööduga olümpiamängude ajaloo viienda kolmikduubli. 19 punkti viskas ka Vasilije Micic, Bogdan Bogdanovic tõi 16 punkti. Saksamaa kasuks viskasid Franz Wagner 18 ja Moritz Wagner 16 punkti.

Saksamaa ja Serbia läksid vastamisi ka 2023. aasta MM-i finaalis, siis jäi tulemusega 83:77 peale Saksamaa. Saksamaa tuumik oli sama ka Pariisi olümpial, aga Serbial lisandus maailma parimaks korvpalluriks peetav Jokic.

Sel olümpial oli Saksamaa oli play-off’i tabeli selgudes veel finaalisoosik, aga poolfinaalis kaotati 69:73 Prantsusmaale. Serbia juhtis poolfinaalis USA vastu suuremat osa mängu, aga lõpuks jäädi alla tulemusega 91:95.

Lisaks Pariisi mängude pronksile võitis Serbia 2016. aasta olümpial hõbeda, 1996. aastal tuli Jugoslaavia nime all samuti hõbemedal. Saksamaa pole veel olümpiamedalinini jõudnud.

Olümpiafinaal Prantsusmaa - USA algab Pariisi Bercy areenil kell 22.30.

Saksamaa - Serbia blogi:

Kui otseblogi kohe ei avane, oota palun või värskenda lehte.