Esimesena mainitu on valitsev maailmameister ning olümpiavõitja ning skandinaavlased hoiavad enda käes meie kontinendi kulda.

Norra kaotas küll esimeses mängus Rootsile, kuid pärast seda on sammutud võimsalt, alistades järgnevad kuus vastast keskmiselt üheksa väravaga.

Kahekordsed olümpiavõitjad ning neljal korral maailma parimaks naiskonnaks kroonitud skandinaavlased jätavad selle turniiril hüvasti ühe oma legendi, Stina Bradal Oftedaliga. Viie EM-i ja kolme MM-i kullaga pärjatud naine lõpetab muinasjutulise karjääri laupäevase finaaliga.

Prantsusmaa, kes ei ole sel turniiril veel ainsana kaotusekibedust tundnud, alistas poolfinaalis tõelises thrilleris alles lisaajal rootslased. Alagrupis tuldi läbi puhaste paberitega, võttes teiste seas võidud nii Hollandi kui Ungari üle.

„Poolfinaali võit oli hea tunne,kuid peame emotsioone vaos hoidma, kuna kõige tähtsam kohtumine on veel ees,“ ütles prantslaste eest poolfinaalis seitse väravat visanud Estelle Nze Minko.

Norra ja Prantsusmaa pidasid enne olümpiamänge kaks sõpruskohtumist, kus võidud jagati võrdselt. Samuti mindi vastamisi viimaste maailmameistrivõistluste finaalis, kus tookord prantslased peale jäid. 2021. aastal jällegi võitis samadel võistlustel Skandinaavia naiskond.

“Me saame ideaalse finaali. Prantsusmaa vastu, nende kodumaal, see on kohtumine, mis jääb mulle igaveseks meelde. Oleme sama naiskonna vastu korduvalt tähtsaid matše pidanud. Usun, et käsipallifännile ei saaks paremat vaatemängu pakkuda,“ lisas 32-aastaselt karjääri lõpetav Oftedal.

Meeste käsipalliturniiri tänases esimeses poolfinaalis alistas Saksamaa Hispaania 25:24. Teise finalisti selgitavad Taani ja Sloveenia.