Pepe andis sellest teada neljapäeval sotsiaalmeedia vahendusel.

Portugallasest sai sel suvel jalgpalli EMi finaalturniiride kõigi aegade vanim mängija. Pepe viimaseks kohtumiseks jäi Portugali meeskonna veerandfinaal Prantsusmaaga, mille prantslased võitsid 0:0 lõppenud kohtumise järel penaltiseerias 5:3.

Oma 23-aastase profikarjääri jooksul esindas Pepe kodumaal Maritimo ja Porto klubisid, Hispaania giganti Madridi Reali ja türklaste Istanbuli Beskitast. Pepe võitis neli Portugali meistritiitlit, viis Portugali karikat, kolm Hispaania meistritiitlit, kaks Hispaania karikat, kolmel korral UEFA Meistrite liiga ja tuli 2016. aastal Portugali koondisega Euroopa meistriks.

Portugali eest jäi Pepe arvele 141 mängu ja 8 väravat. Sellest enam mänge on kirjas vaid Cristiano Ronaldol (212) ja João Moutinhol (146).

„Ma ei saa jätta tänamata kõiki [klubide] presidente, kes panustasid ja uskusid minusse, et saaksin oma tööd teha. Suured tänud kõigile nende klubide töötajatele, kus ma mänginud olen, nemad on klubide ja rahvusmeeskonna hing ja olemus. Ja tahan tänada kõiki, kes on tagaplaanil. Ma tahan öelda aitäh ja saata kallistuse tänulikkuse märgiks,“ teatas Pepe.