Skoorirohkelt alanud mängus tekkis USA-l alates esimese veerandi keskpaigast rünnakul serblaste hea kaitse ja/või enda pinge tõttu raskusi, aga Serbia tundis ennast vabalt. Esimese veerandi järel juhtis Balkani riik 31:23 ja kiiresti paisutati vahe 15 punkti peale. Esimese poolaja lõpuks oli Serbia ees 54:43.

Kolmandal veerandil käis jojo-mäng. USA tuli korra kuue punkti kaugusele, aga Serbial olid alati vastused olemas. 30 minuti järel oli Serbia ees 76:63 ja kaheksa minutit enne lõppu juhtis Serbia veel 11 punktiga.

Kohtumise võtmehetk leidis aset 7.17 enne lõppu. Kevin Durant viskas kolmese sisse ja samal ajal tegi Serbia liider Nikola Jokic vea Anthony Davisele. USA sai palli endale ja Devin Booker nõelas kiire kolmesega. Järsku oli USA kaotusseis ainult viis punkti. Mööda minemiseks läks aega viis minutit, kuni Stephen Curry tabas oma üheksanda kolmese ja tegi USA poolelt seisuks 87:86. Sealtmaalt olid ohjad juba ameeriklaste käes.

Läbi aegade parim viskaja Curry tegi oma turniiri parima mängu õigel hetkel: 36 punkti (kolmesed 14-st 9) ja 8 lauapalli. LeBron James tegi 16 punkti, 12 lauapalli ja 10 sööduga kolmikduubli, mis on olümpiajaloo neljas. Esile tõusis ka Joel Embiid 19 punktiga. Teised ameeriklased kahekohalise punktiarvuni ei jõudnud.

Kuigi kohtumise motiiviks oli pikka aega Serbia kaugvisete sadu, oli USA kolmeste tabavus Serbia omast lõpuks isegi parem: USA tabas eemalt 32 viskest 16 ja Serbia 39-st 15. Serblaste resultatiivseim oli 20 punktiga Bogdan Bogdanovic, 17 punkti ja 11 söötu tõi Nikola Jokic. Aleksa Avramovic viskas kõik oma 15 punkti esimesel poolajal.

USA ja Serbia läksid Pariisi olümpial vastamisi ka alagrupis. Siis USA-l probleeme ei tekkinud, nad võitsid 110:84.

USA läheb finaalis kokku Prantsusmaaga, kes alistas poolfinaalis 73:69 Saksamaa. Samad tiimid olid finaalis vastamisi ka kolm aastat tagasi peetud Tokyo olümpial, siis jäi USA peale 87:82. Finaal ja pronksimatš peetakse laupäeval.

USA - Serbia blogi:

Kui otseblogi kohe ei avane, oota palun või värskenda lehte.