Saksamaa seni ladusalt toiminud rünnaku täielikult halvanud Prantsusmaa võttis ohjad enda kätte teisel veerandil, mis vastastel lasti visata vaid kaheksa punkti. Kolmanda veerandi alguses mindi esimest korda ette, edu aina kasvas ja kuus minutit enne kohtumise lõppu juhtisid võõrustajad juba 66:53. Saksamaa tuli küll viimastel minutitel mängu tagasi, aga reaalset võimalust neil ette minna ei tekkinud.

Prantsusmaad vedasid Guerschon Yabusele 17 ja Isaia Cordinier 16 punktiga. Victor Wembanyama tabas väljakult vaid 17 viskest 4, aga oli prantslaste kaitse nurgakivi. Tema arvele jäi 11 punkti, 7 lauapalli, 4 söötu ja 3 blokki. Mathias Lessort aitas võidule kaasa 10 punktiga.

Mullune maailmameister Saksamaa tuli kohtumisele favoriidina, aga nende poolelt ei õnnestunud sisuliselt ükski mängija. Kapten Dennis Schröder tõi 18 punkti (visked väljakult 18-st 6) ja enamiku kohtumisest täiesti nähtamatu olnud Franz Wagner 10 punkti.

Teises poolfinaalis kohtuvad täna kell 22 USA ja Serbia. Finaal ja pronksimatš peetakse laupäeval.

Prantsusmaa - Saksamaa blogi:

Kui otseblogi kohe ei avane, oota palun või värskenda lehte.

Enne mängu: Samad tiimid kohtusid ka alagrupis ja siis ei jätnud Saksamaa võõrustajatele mingit võimalust, võit tuli numbritega 85:71.

Veerandfinaalis jätkas valitsev maailmameister Saksamaa võidumarssi. Matš Kreeka vastu algas rabedalt, aga lõpuks oldi siiski üsna kindlalt paremad (76:63). Prantsusmaa valmistas aga üllatuse, kelle jaoks suurema, kelle jaoks väiksema. Kanada ees juhiti sisuliselt kõik 40 minutit ja kirja läks 82:73 võit.

Prantsusmaa peatreener Vincent Collet mängis enne veerandfinaali rollid ümber. Näiteks istutati senine põhitsenter Rudy Gobert pingile ja ta sai platsile vaid neljaks minutiks. Oma roll oli ka NBA neljakordse parima kaitsja sõrmevigastusel. Pingilt alustas ka Prantsusmaa tagaliini kõige teenekam pallur Evan Fournier.