Jutt käib 26-aastasest ja 213 cm pikkusest horvaadist Dragan Benderist, kes valiti 2016. aasta NBA draft’is neljandana. Ookeani taga ta läbi lüüa ei suutnud ning 2020. aastal naasis ta Euroopasse.

Hooajal 2022/23 oli pikk horvaat tegemas Hispaania kõrgliigas Obradoiros säravat hooaega (keskmiselt 17,2 punkti ja 6,6 lauapalli), aga vasaku põlve ristatisideme rebend nõudis pikka mängupausi. Bender jättis vahele ka eelmise hooaja ja uuesti peaks ta mängukõlbulik olema novembris-detsembris.

Itaalia ajalehe Il Mattino andmetel kaalub Napoli Benderiga lepingu sõlmimist. Kui kokkuleppele jõutakse, võib see mõjutada ka Treieri rolli. Bender täidab pigem tsentri positsiooni (eriti pärast vigastust), aga ta võib nihkuda ka suure ääre positsioonile.

Side Benderiga tuleneb ilmselt asjaolust, et Napoli peatreener Igor Milicic on rahvuselt horvaat. Aastaid Sassari Dinamos mänginud Treier siirdus Napolisse sel suvel.

Napoli on üks klubidest, kes tuleb septembri alguses Tallinna, et mängida Tondiraba jäähallis toimuvat Epicbet Cupil. Nad lähevad 6. septembril peetavas poolfinaalis vastamisi Kristian Kullamäe tööandja Bilbao Basketiga. Päev varem võõrustab Eesti valitsev meister Kalev/Cramo esimeses poolfinaalis Euroliigas mängima hakkavat Paris Basketballi. Kohamängud on kavas 7. septembril.