IBA keeldus endiselt avalikustamast peaaegu kõiki üksikasju testide ja nende tulemuste või meetodite kohta, mis viisid poksijate Khelifi ja Lini diskvalifitseerimisteni möödunud aasta maailmameistrivõistlustelt, kirjutab AP.

IBA president, Venemaalt videosilla vahendusel osalenud Umar Kremlev väitis, et naissportlaste testid näitasid kõrgendatud testosteroonitaset. See näib olevat otseses vastuolus IBA 31. juuli avaldusega, kus öeldi, et Khelif ja Lin „ei läbinud testosteroonikontrolli, vaid neile tehti eraldi ja tunnustatud test, mille üksikasjad jäävad konfidentsiaalseks“.

IBA peasekretär ja tegevjuht Chris Roberts väitis, et Alžeeria ja Taiwani olümpiakomiteed kirjutasid IBA-le kirja, milles palusid neil mitte avaldada poksijate kohta teavet Pariisi pressikonverentsil.

Roberts ütles korduvalt, et vaatlejad peaksid testide kohta „ridade vahelt lugema“, kuid keeldus täpsemaid üksikasju esitamast.

Kaootiline pressikonverents

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on IBA tegevuse maatasa teinud. ROK-i pressiesindaja Mark Adams ütles möödunud nädalal, et IBA andis olümpiakomiteele Khelifile ja Linile tehtud testide tulemused, kuid need olid „nii vigased, et nendega oli võimatu tegeleda“.

Pressikoverentsi järel märkis ROK avalduses, et „IBA pressikonverentsi sisu ja korraldus ütleb kõik, mida selle organisatsiooni ja selle usaldusväärsuse kohta teada tuleb“.

Kohalviibinud ajakirjanike kirjeldusel algas IBA üritus plaanitust tund aega hiljem, oli täis tehnilisi probleeme ja pikki sõnavõtte võitlejatega mitteseotud küsimuste kohta. Nagu ka oma sotsiaalmeedia kontodel, veetis IBA president Kremlev suure osa oma virtuaalsest kõneajast rünnates ROK-i ja selle president Thomas Bachi, kes on nimetanud kahe poksija vastu suunatud vihakõnet täiesti vastuvõetamatuks.

Vaata lähemalt videost!