39-aastane kahekordne maailmameister Nabi kaotas Champ de Mars Arenal, mis eelmisel nädalal võõrustas judoturniiril, Kreeka-Rooma maadluse -130 kg kaaluvate meeste turniiril avaringis ehk kaheksandikfinaalis 35-aastasele Iraanis sündinud, kuid Aserbaidžaani esindavale Sabah Shariatile (2016 Rio olümpia pronks, 2023 EM-i hõbe).

Skooriliselt jäi matš 1:1 viiki, kuid tänu hiljem teenitud aktiivsuspunktile tõstis kohtunik õhku Shariati käe. Veerandfinaalis alistas Shariati kasahhi Alimkhan Syzdykovi (2022 Aasia meistri) ning maadleb Eesti aja järgi kell 22.00 poolfinaalis Nabi ees Londoni olümpiakulla võitnud kuubalase Mijain Lopez Nuneziga, kokku neljakordse olümpiavõitjaga.

Shariati ja Nunez Lopezi matš lõppes kuubalase 4:1 võiduga, mis tähendab, et Nunez Lopez püüab oma kuuendatel olümpiamängudel viiendat kuldmedalit ja Nabi homme hommikul lohutusringis jätkata ei saa.

Nabi läks avapoolaega Shariati passiivsuse tõttu 1:0 juhtima, Shariati läks parterisse, aga Nabi teda üle vedada ei suutnud. „Olles kaalult ja massilt suur, kaitseb ta hästi ja tegi seda ka täna. Olin kahevahel, kas minna talle eest kaela poolt peale või tagant, mis on alati minu tugevus olnud. Läksin tagant. Ma ei saanud päris ideaalset haaret, aga see oli juba minu enda teha. Ürituse sain, aga kohe liikus haare ära,“ rääkis Nabi.