Pariisi olümpiamängudel võistlev pagulaskoondis koosneb 37-st sportlasest, kes löövad kaasa 12 spordialal. Pühapäeval kindlustas pagulaskoondis ajaloo esimese olümpiamängude medali. Sellega sai hakkama poksija Cindy Ngamba, kes pääses naiste kuni 75 kg kaalukategoorias poolfinaali.

25-aastane Ngamba alistas veerandfinaalis kohtunike ühehäälse otsusega kuuendana asetud Prantsusmaa poksija Davina Micheli. Neljapäeval toimuvas poolfinaalis läheb Ngamba vastamisi Panamast pärit Atheyna Byloniga.

Ngamba kolis perega Inglismaale juba 10-aastaselt, kuid Suurbritannia koondise eest ta võistelda ei saa, kuna tal pole taskus Briti passi. Kuna Ngamba on seksuaalselt orientatsioonilt homoseksuaal, siis oma sünnimaale Kameruni naasmine on tema puhul välistatud. Sealmail võib selle eest karistada kuni viieaastase vangistusega

„Olla esimene pagulane, kes on olümpial medali võitnud, tähendab mulle tohutult palju. Ma olen tavaline inimene, nagu iga teine sportlane ja pagulane siin maailmas,“ sõnas ta pärast poolfinaalis saadud võitu.

Pagulaskoondis tegi olümpiamängude debüüdi 2016. aastal Rio de Janeiros. Enne Pariisi mänge olid koondise parimad tulemused kaks viiendat kohta, mille saavutasid Hamoon Derafshipour karates ja Kimia Alizadeh taekwondos.