Meeste 400 meetri tõkkejooksus pääsesid otse poolfinaali igast jooksust kolm paremat, lisaks veel viie jooksu peale kolm meest aegadega. Mägi oli kolmandas eeljooksus, mille ta lõpetas ajaga 48,62 esimesena. Teisena pääses sellest jooksust edasi ameeriklane CJ Allen (48,64) ja lõpus hoo järsult maha võtnud 2022. aasta maailmameister Alison dos Santos (Brasiilia, 48,75).

Neid, kes otse kolmapäeva õhtul toimuvatesse poolfinaalidesse ei pääsenud, ootavad teisipäeval ees veel vahejooksud. Sealt pääsevad lõpuks edasi veel kuus sportlast.

Eeljooksude kiireim oli maailmarekordimees ja Tokyo olümpiavõitja Karsten Warholm, kelle teise eeljooksu võiduaeg oli 47,57. Sama jooksu teise koha mees, prantslane Clement Ducos, parandas isiklikku rekordit poole sekundiga ja sai kirja aja 47,69. Eeljooksude paremuselt kolmanda aja jooksis jamaikalane Roshawn Clarke 48,17. Mägi aeg oli eeljooksude peale kümnes.

Õhtul jagati Pariisis välja neli medalikomplekti. Meeste teivashüppe suurfavoriit, Rootsi täht Armand Duplantis, kordas kolme aasta tagust Tokyo olümpiavõitu veenvalt. Ta oli ainuke, kes sai jagu kuuest meetrist ja seejärel võttis enda valdusesse olümpiarekordi (6.10) ja lõpetas õhtu maailmarekordiga 6.25. Sellest sai ta jagu kolmandal katsel. Tegu oli 24-aastase Duplantise üheksanda maailmarekordiga, eelmine number oli sentimeetri võrra väiksem.

Kõige skandaalsemal moel jagati medalid välja naiste 5000 m jooksus, kus teisena finišijoone ületanud Faith Kipyegon (Keenia) diskvalifitseeriti, sest ta trügis määrustevastaselt Gudaf Tsegayd (Etioopia). Liiga palju ei pidanud Keenia siiski kurvastama, sest kuldmedali noppis Beatrice Chebet ajaga 14.28,56. Hollandi esindaja, selle ala Tokyo olümpiavõitja Sifan Hassan tõusis pärast Kipyegoni disklahvi teiseks (+2,05) ja itaallanna Nadia Battocletti kolmandaks (+3,08).

Naiste kettaheites kordas Tokyo olümpiavõitu ameeriklanna Valarie Allman tulemusega 69.50 ja naiste 800 m jooksu võitis britt Keely Hodgkinson ajaga 1.56,72.

Loe põhjalikumalt blogist: