Norra rahvusringhääling kirjeldab, kuidas üks pealtvaataja hollandlast soojenduse ajal vägistajaks kutsus. Publik reageeris vilekooriga ka siis, kui Van de Veldet enne matši ametlikult tutvustati. Sama juhtus iga kord, kui Van de Velde servima asus.

Van de Velde ja tema partner Matthew Immers kaotasid matši Norra duole, valitsevatele olümpiavõitjatele Anders Molile ja Christian Sörumile.

„See oli hullem kui ma ette kujutasin. Olin varasemates matšides vilistamist täheldanud, aga polnud midagi sellist varem näinud,“ rääkis Mol ajalehele Dagbladet.

Hollandi võrkpalliliit on otsustanud, et Val de Velde olümpiamängude ajal intervjuusid ei jaga. Tema paariline Immers ütles peale eelmist matši ajakirjanikele, et on pettunud, kuidas meedia Val de Velde kaasust on kajastanud.

„Võitlesime kaks aastat väga kõvasti, et mängudele jõuda, seega meile ei meeldinud, et sellest nii suur number tehti,“ ütles Immers 28. juulil.

„See, mis minevikus juhtus, pole muidugi hea,“ lisas ta siiski.

Van de Velde ja Immers said meeste rannavõrkpalliturniiril alagrupis ühe võidu ja kaks kaotust ning pääsesid alagrupist teisena edasi kaheksandikfinaali, kus kohtuvad pühapäeval Brasiilia duo Evandro - Arthur Lanciga (2017. aasta maailmameistrid).