Peeter Jürisson Châteauroux’ kaarrajal püssi päris hästi paukuma ei saanudki. Kui reedel toimunud kolme seeria ja 75 lasu järel oli ta 66 tabamusega 28., siis laupäeval tabas ta 50 märgist 47. Kokku andis 113 tabamust eestlasele 28. koha.

Koha kuue seas ehk finaalis kindlustasid vähemat 122 märki tabanud mehed. Medalitele hakkavad heitlema Conner Lynn Prince (124, USA), Tammaro Cassandro (124, Itaalia), Meng Yuan Lee (124, Taiwan), Pekingi, Londoni ja Tokyo olümpiavõitja Vincent Hancock (123, USA), Rio mängude kuldmedalist Gabriele Rossetti (122, Itaalia) ning Sven Korte (122, Saksamaa).

Teisalt oli 22-aastane Jürisson olümpiadebütant ja antud alal 30 pääsme teeninud sportlase seas noorim ehk kogenud meeste alal peaksid tema suured tiitlivõistlused olema alles ees. Delfi haaras reedel tribüünil nööbist kinni Peetri isal Alvaril, kes avas natuke poja olümpiale jõudmise tagamaid ning rääkis ala telgitagustest.

Eeldan, et olümpiale saamine annab Peetrile motivatsiooni juurde?

Motivatsiooni annab juurde, aga finants on teine teema. Praegu on meile ka väike EOK toetus (C-tase ehk ettevalmistustoetus 1250 eurot - E.K.), aga sellega saab teha välismaal kolm treeninglaagrit ja sellega on aastane ports tehtud. Sellega üksi neli aastat ei purjeta.