Teisel rajal ujunud Zirk oli poolel maal ja ka viimase 50 meetri eel viies, aga seejärel möödusid temast kaks konkurenti. Sellegipoolest on 1.54,55 Zirgi karjääri paremuselt teine aeg.

„See on minu jaoks väga suur asi. Võtab natuke aega, kuni see kõik kohale jõuab,“ rääkis pisarateni liigutatud Zirk Kanal 2 otse-eetris. „Minu jaoks oli juba see suur võit, et üldse olümpiale pääsesin. Kõik, mis siin järjest ja järjest tuli, oli suur boonus. Olen enda üle väga uhke. Läksin ujuma üsna sama plaaniga nagu eile. Midagi kaotada ei olnud. Ma ei oleks isikliku rekordiga kohta parandanud. Aga ajad finaalis ei loe, koht on tähtsam.“

Zirgi sõnul soovib ta natukeseks aja maha võtta, sest tihti välismaal treenimine on tulnud pere arvelt. „Võtame päev korraga. Selle aasta teen ilusti lõpuni, aga vaatame, mis järgmisel aastal saab. Arvan, et on mõistlik teha hingetõmbepaus, kui tahan Los Angelese olümpiani ujuda,“ ütles ta.

Eilses poolfinaalis ujus Zirk neli basseinipikkust ajaga 1.54,22, parandades oma eelmist tippmarki 1,26 sekundiga.

Olümpiavõitjaks krooniti kodupubliku lemmik Leon Marchand olümpiarekordiga 1.51,21. Teiseks tuli favoriit Kristof Milak (Ungari) ajaga 1.51,75 ja kolmandaks Kanada esindaja Ilya Kharun ajaga 1.52,80.

Eesti saagiks jäi Pariisi olümpia ujumisprogrammis kaks seitsmendat kohta. Sama tulemuse ujus naiste 100 meetri rinnuliujumises välja Eneli Jefimova.

Delfi kajastab olümpiabasseinis toimuvat kohapealt otseblogis.