Jefimova alustas isikliku rekordi 2.26,02 tempos, aga seejärel ta väsis.

„Väga raske oli. Kohe oli aru saada, et 200 meetri vormi pole üldse. Teisel 50 meetril hakkas raske ja sain aru, et lõpuni pingutada ei jõua. Tegelikult tundsin juba hommikul ärgates, et olen väga väsinud. Kogu energia läks 100 meetri distantsi peale,“ rääkis Jefimova Kanal 2 otse-eetris. 17-aastane sportlane murdis ennast seal finaali ja sai seitsmenda koha.

„200 meetriks ei valmistunud põhimõtteliselt üldse, nädal tagasi ühe trenni tegime. Ei ole tegelikult üllatus, miks ma täna nii halvasti ujusin,“ tunnistas Sillamäelt pärit ujuja.

„Kokkuvõttes võin Pariisi olümpiaga rahule jääda, sest eesmärk parandada Tokyo olümpiamängude kohta täitus. Ja see, kuidas kogu Eesti mulle kaasa elas, andis mulle nii suure motivatsioonilaksu. Ma ei oleks uskunud, et nii paljud inimesed üldse jälgivad minu ujumist,“ lisas ta.

200 m rinnulidistantsi eelujumistes näitas kiireimat aega 100 meetri olümpiavõitja Tatjana Smith (Lõuna-Aafrika Vabariik), kes sai kirja 2.21,57. Viimasena ehk 16ndana pääses poolfinaali Tšehhi esindaja Kristyna Horska ajaga 2.26,55.